Koncert v kostele

21. září 2010

Již tradičně vystoupili v rámci doprovodných programů Prix Bohemia Radio laureáti mezinárodní rozhlasové soutěže mladých hudebníků Concertino Praga v kostele Povýšení sv. Kříže.

Koncert zahájil několika větami pan farář, který se rozhovořil o tom, jak je dobře, když se mladí lidé věnují vážné hudbě. Ocenil program koncertu a vyzval přítomné, aby na místě, které je jako stvořené pro rozjímání a vnitřní rozhovor, otevřeli svá srdce hudbě. Stejně, jako zde lidé navazují kontakt s Bohem, měli by jej prostřednictvím rozjímání při hudbě dokázat navázat i mezi sebou.

Nástrojů se ujali houslista Matouš Michal a trumpetista Walter Hofbauer. Na klavír je doprovázel Václav Mácha. Na programu byly nejrůznější sklady Johanna Sebastiana Bacha, Tomasa Albinoniho, W. A. Mozarta a dalších skladatelů. Všechny pro provedení v kostele jako stvořené. Zejména zvuk trubky zněl pod kostelní klenbou přímo úžasně.

Místo i příležitost k rozjímání, jak předeslal pan farář, to opravdu bylo nádherné. Všichni posluchači, kteří do kostela přišli, měli nakonec slzy v očích.

autor: zuf
Spustit audio

Naši partneři