Letošní letopočet končí osmičkou

22. září 2010

Mnoho důležitých událostí v historii naší vlasti má kulaté výročí. Připomenou si je i rozhlasoví tvůrci, kteří se 30. září sejdou v Poděbradech, aby společně posoudili pořady přihlášené do tří kategorií Mezinárodního soutěžního festivalu rozhlasové tvorby Prix Bohemia Radio.

V kategorii s názvem "Rok 2008 - rok osmičkových výročí" je přihlášeno 24 pořadů. Poprvé v porotě domácí kategorie zasednou i odborníci ze zahraničí. Konkrétně ze Slovenska, které v době, kdy osudové osmičkové události probíhaly, bylo součástí našeho společného státu. Jsem tomu rád. Navíc Slovenský rozhlas je naším nejbližším partnerem, se kterým nás těší spolupracovat.

V mezinárodní kategorii jsou, kromě českých, přihlášeny snímky reprezentující Španělsko, Koreu, Egypt, Rumunsko, Turecko, Švédsko atd. Jsem zvědav, jak naše tvorba v silné mezinárodní konkurenci obstojí. Za pozornost jistě stojí i poslední kategorie, královna rozhlasových pořadů - rozhlasová hra. I ta je příslibem zajímavých debat a uměleckých zážitků.

Jsem velmi rád, že se opět setkám se soutěžícími, porotci i všemi hosty festivalu. Organizátorům držím palce a všem účastníkům přeji vše dobré.

Václav Kasík
generální ředitel
Český rozhlas

Spustit audio

Naši partneři