PBR 2005 začíná

24. září 2010

Slovo generálního ředitele Českého rozhlasu k zahájení festivalu

Počátek října bude v Poděbradech opět patřit Českému rozhlasu. V salonku Kolonády postupně zasednou poroty tří kategorií a budou hodnotit soutěžní pořady. Zejména mezinárodní kategorie "Publicistický pořad na téma 60. výročí konce II. světové války" vzbudila velký zájem. Příspěvky zaslali nejen tvůrci z Českého rozhlasu či privátních českých rádií, ale i redaktoři z Německa, Slovenska, Srbska, Španělska, Polska a Itálie.

Jedním z pilířů Českého rozhlasu je vzdělávání. Proto mne dvojnásob těší téma letošního semináře Sdružení pro rozhlasovou tvorbu - "Vzdělávání rozhlasem". Přednášející představí tradiční vzdělávací pořady a na závěr semináře se všichni seznámí s novou stanicí Českého rozhlasu - Leonardo, která zahájila vysílání 1. září letošního roku a je zaměřena právě na vzdělávací pořady a popularizaci vědy. Od května již vysílají dvě jiné nové stanice, které posilují zpravodajský a kulturní segment našich programů. Jsou to stanice Česko a D-dur. Obsah těchto dvou stanic se letošního festivalu týká také.

Logo

Na lázeňské Kolonádě budou připraveny tři odpolední programy pro obyvatele a návštěvníky Poděbrad. Zahrají Schovanky a Podlabáckej pacifik, ve středu se zúčastníme vyhlášení vítězů dětské výtvarné a literární soutěže "Bezpečné a zdravé město pro nás a naše děti". Večerní programy budou připraveny v Divadle Na Kovárně. Pozvání přijaly různé známé herecké osobnosti a kapely Čechomor a Kamelot.

Soutěžící, poroty i obyvatelé Poděbrad se mohou těšit na týden plný aktivity pracovní i společenské. Přeji vše dobré. Soutěžícím a organizátorům držím palce.

Spustit audio

Naši partneři