Poprvé na Prix Bohemia Radio! Letos soutěží i multimédia

29. leden 2019

Letošní ročník Prix Bohemia Radio bude výjimečný, úplně poprvé se na festivalu představí soutěžící v nové kategorii Multimédia. 

Český rozhlas se rozhodl rozšířit mezinárodní festival Prix Bohemia Radio o čtvrtou kategorii – Multimédia. Bude zajímat všechny fajnšmekry, které na internetu baví zvuky, videa a fotky.

V dubnu 2019 se v Olomouci nově představí tvůrci se svými audio projekty doplněnými o obrazový doprovod. Pro nultý ročník organizátoři zvolili téma Audio letmým pohledem.

Více o soutěži Audio letmým pohledem

Do soutěže se mohou přihlásit autoři, kteří dokázali posluchačům nabídnout zvuk, obrázky, video i interakci. "Chceme ukázat projekty, kde audio všechny baví a kde audio získává i svůj obraz a vizuální pocit a kde v online prostředí audio poslech nezačíná a nekončí jenom stisknutím tlačítka play," říká ředitel Nových médií Českého rozhlasu Jiří Malina, který je garantem nové festivalové soutěžní kategorie.

Více o festivalu Prix Bohemia Radio

Festival Prix Bohemia Radio se s výběrem toho nejlepšího z rozhlasové tvorby vrací do Olomouce v termínu od 1. do 4. dubna 2019. I letos čekají na návštěvníky festivalu čtyři dny nabité poslechem rozhlasové tvorby, debatami, koncerty a divadelními představeními. Tváří festivalu a čestnou prezidentkou se stala opět Hana Maciuchová.

autor: juk
Spustit audio

Související