Přihlaste své dílo na festival Prix Bohemia Radio, šanci máte do konce roku!

1. listopad 2018

Drama. Dokument. Reportáž. Tyto tři soutěžní sekce tradičně nabídne 35. ročník mezinárodního festivalu rozhlasové tvorby Prix Bohemia Radio. Přihlašovat díla je možné až do 31. prosince 2018.

Festival Prix Bohemia Radio se s výběrem toho nejlepšího z rozhlasové tvorby vrací do Olomouce v termínu od 1. do 4. dubna 2019. I letos čekají na návštěvníky festivalu čtyři dny nabité poslechem rozhlasové tvorby, debatami, koncerty a divadelními představeními. Tváří festivalu a čestnou prezidentkou se stala opět Hana Maciuchová.

Pro 35. ročník mezinárodního festivalu Prix Bohemia Radio byly vyhlášeny soutěžní kategorie Drama, Dokument a Reportáž. Přihlašování soutěžních příspěvků je možné v období od 1. listopadu do 31. prosince 2018. Podmínky pro přihlašování soutěžních příspěvků a přihlašovací formulář do jednotlivých kategorií naleznete zde.

Každá soutěžní sekce bude hodnocena vlastní odbornou porotou složenou z pěti členů. V kategorii Reportáž porota vybere z přihlášených českých reportáží čtyři díla, která postoupí do hlavní soutěže. Přizvané zahraniční rozhlasy posílají do hlavní soutěže každý dvě reportáže.

Hodnocení děl v hlavní soutěži provádí porota tajným hlasováním po vyslechnutí soutěžních pořadů nebo reportáží. V každé soutěžní kategorii budou uděleny tři hlavní ceny Prix Bohemia Radio.

O držiteli Ceny studentů opět rozhodne nezávislá studentská porota, která vybere dílo ze všech soutěžních pořadů bez ohledu na předvýběr odborných komisí.

Akreditace pro návštěvníky a zástupce médií bude spuštěna v únoru 2019.

autor: nwe
Spustit audio

Více o tématu

Naši partneři