Přípravy vrcholí

23. září 2010

Prosluněný poděbradský park se během prvního říjnového odpoledne hemží dospělými, dětmi a psy, v trávě můžete potkat i trpaslíka. Pozornost místních i lázeňských hostů ale více přitahuje multikára s vysokozdvižnou plošinou, z níž nejvyšší člen štábu Prix Bohemia Radio upevňuje na stromy nad kolonádou transparenty.

Intenzivní přípravy na mezinárodní festival rozhlasové tvorby probíhají na Kolonádě. Organizátoři své civilní oblečení vyměnili za "fesťáková" modře proužkovaná trička, chystají pro hosty dárkové tašky, rozvěšují po okolí program festivalu a staví venkovní pódium.

Ředitel festivalu Miroslav Dittrich kontroluje ceny pro vítěze v jednotlivých kategoriích vyrobené z jednoho kusu skla ve sklárnách Bohemia a technici uvádějí do provozu počítačovou místnost na zámku, kde budou mít návštěvníci možnost poslechnout si všechny soutěžní pořady.

Miroslav Dittrich kontroluje ceny pro vítěze

V divadle Na Kovárně můžete během festivalu vidět známé umělce jako Borise Rösnera, Tatjanu Medveckou nebo Valerii Zawadskou i když jen na obrazech. Ty jsou dílem výtvarníka Jiřího Peci.

Program festivalu pro veřejnost začíná v úterý v 10 hodin. Akreditační kancelář otvírá své brány už v 8 ráno.

Spustit audio

Naši partneři