Proud a tvar. Sledujte Mezinárodní odbornou konferenci na Youtube

2. prosinec 2014

V rámci 31. ročníku Prix Bohemia festivalu se ve středu 26.11.2014 v Atriu Studiového domu Českého rozhlasu v Praze na Vinohradech uskutečnila Mezinárodní odborná konference na téma „Proud a tvar; dvě možnosti a dvě strategie vysílání rozhlasu veřejné služby“. Nabídla fundovanou reflexi aktuálních témat souvisejících s proměnami funkcí vysílání veřejné služby v postmoderní globalizované evropské společnosti.

Tématem letošního ročníku konference bylo dvojí možné pojetí skladby programu, jakéhosi „dvourychlostního vysílání“: „rychlého“ vysílání, nabízející mediální obsahy rychle, koncentrovaně, ale zběžně, a naopak „pomalého“ vysílání, které by obsahy komplexně kontextualizovalo, probíralo do hloubky, a to nejen za cenu většího nároku na posluchačovo soustředění, ale také s rezignací na bezprostřední aktuálnost.

Hosty letošní konference byli René Zavoral, Vilém Faltýnek, Andrea Hanáčková, Marek Hlavica, Milan Kruml, Jan Pokorný, Martin Velíšek, Josef Maršík a Martin Štoll. Moderoval Jan Vedral.

Konferenci můžete shlédnout zde: http://youtu.be/hKYiYW4eo0U

autor: Centrum uměleckých těles, soutěží a přehlídek
Spustit audio

Více o tématu

Naši partneři