Středa v Poděbradech – věnováno dětem

5. říjen 2010

Středeční doprovodné programy Mezinárodního festivalu rozhlasové tvorby Prix Bohemia Radio 2010 jsou věnovány dětem.

Celodenní program na Kolonádě je rozdělen do tří bloků – první z nich nese titul Dospělí dětem a jedná se o představení Malého divadélka Praha pro děti z poděbradských mateřských škol. Ve druhém bloku – Děti dětem vystoupí Dismanův rozhlasový dětský soubor pro žáky základních škol. Pod názvem posledního bloku – Děti dospělým, se skrývá koncert laureátů Mezinárodní rozhlasové soutěže mladých hudebníků Concertino Praga.

Malé divadélko Praha hraje v rámci festivalu již tradičně. Letos se děti mohou těšit hned na dvě pohádky s názvy „O kohoutkovi a slepičce“ a „Krabičková pohádka“. Pohádkáři, kteří dětem přijedou zahrát, jsou přímí pokračovatelé loutkářské dynastie Matěje Kopeckého.

Rozhlasová dismančata si pro žáky základních škol připravila představení „Zahrada“ podle Jiřího Trnky. Režii mají Tereza Gsöllhoferová a Matěj Vejdělek. Dismanův rozhlasový dětský soubor letos slaví 75. výročí svého založení.

Děti – laureáti Mezinárodní rozhlasové soutěže mladých hudebníků Concertino Praga zahrají dospělým ve 14.00 hodina na Kolonádě. Poděbrady se mohou těšit na Julii Svěcenou a Veroniku Hrdovou.

autor: zuf
Spustit audio

Naši partneři