Úvodní slovo generálního ředitele Reného Zavorala k Prix Bohemia Radio

11. říjen 2024

Vážení návštěvníci, milí rozhlasáci,

vítám Vás na jubilejním 40. ročníku mezinárodního festivalu rozhlasové tvorby Prix Bohemia Radio v krásné Olomouci. V letošním roce, kdy festival slaví významné kulaté výročí, se můžete těšit nejen na přehlídku nejlepších soutěžních děl, ale také na bohatší zážitky v rámci doprovodného programu a novinky z oblasti audiotvorby.

Každý jednotlivý den bude již tradičně věnován určité kategorii. Pondělí bude patřit Dokumentu a slavnostnímu zahájení 40. ročníku Prix Bohemia Radio, jež proběhne v prostorách historického objektu Domu u parku. Úterý bude patřit Reportáži, středa sekci Drama a čtvrtek třetím rokem populární kategorii Podcast, ve které bude letos poprvé udělena Cena posluchačů.

Vedle odborné poroty v hlavní soutěži zasedne také studentská porota, která udělí Cenu studentů. I v letošním roce bude do Síně slávy uvedena rozhlasová osobnost a bude udělena Cena Thálie za nejlepší herecký výkon v rozhlasové hře.

A s těmi významnými výročími ještě nekončíme. Regionální rozhlasová stanice Český rozhlas Olomouc v letošním roce slaví 75 let od svého založení a 30 let od obnovení samostatného vysílání.

Rád bych Vám všem, kteří strávíte čas od 13. do 17. října v Olomouci, touto cestou popřál příjemné chvilky ve společnosti Českého rozhlasu, jeho hostů a tvůrců, kteří se v soutěžních kategoriích utkají o první příčky. Užijte si festival Prix Bohemia Radio, který musíte nejenom slyšet, ale také zažít.

autor: mav
Spustit audio