Zítra začínáme

21. květen 2015

Slavnostní zahájení letošního festivalu rozhlasové tvorby Prix Bohemia Radio je připraveno na úterý 5. října, ovšem již po celý den bude probíhat soutěžní klání pořadů jednotlivých soutěžních kategorií a festival nabídne jak akreditovaným hostům, tak široké veřejnosti zajímavý doprovodný program.

Co nás tedy čeká? Dopoledne bude zasedat porota III. soutěžní kategorie, ve které jsou posuzovány dokumentární pořady vytvořené v období od 1. 1. 2009 do 31. 5. 2010. Naplánováno je také setkání poroty I. kategorie, nazvané Radioart. Jedná se o kategorii mezinárodní a v jejím rámci budou hodnoceny rozhlasové zvukové kompozice. Pořady, které strukturálně i esteticky reflektují širokou paletu výrazových prostředků současného světa akustických umění, boří hranice žánrů i zaběhnuté principy hudební tvorby.

Již tradičně se představí vybrané rozhlasové hry, poslechy jsou doplněny o možnost diskuse s porotci.

Návštěvníci festivalu se mohou těšit na dva veřejné koncerty, oba se budou konat v Malém sále Kolonády. Dopoledne v 10.30 zahraje tradiční i netradiční trampské písně skupina Eldorádo, pro milovníky jazzové a taneční hudby je ve 14. hodin připraven koncert Big Bandu Českého rozhlasu, legendárního orchestru, který letos slaví 50 let své existence.

Zítra tedy začínáme a festival se bude k večernímu slavnostnímu zahájení řítit na plný plyn.

autor: Zuzana Šmejkalová
Spustit audio

Naši partneři