Charitní obchody v regionu Tisza

21. září 2021

Programy o paní Arance Áncsánové vytváří maďarské rádio již mnoho let. V jejích stopách je vždy velká pomoc, stejně jako v pohádkách. Jako ředitelka dětského domova ve vesnici Tiszadob se stala „matkou“ mnoha dětí v beznadějné situaci. Aranka se v Maďarsku stala známou, protože jedno z jejích dětí z dětského domova vyhrálo talentovou show v komerční televizi.

Ibolya Oláh je od té doby slavným zpěvákem a podporovatelem charitativních akcí. Inovace Sdružení Tűzcsiholó spočívá v tom, že zahraniční i maďarské dary se prodávají v obchůdcích v malých vesnicích a všechny tyto výrobky jako oblečení, obuv, hrnce, ložní prádlo, nábytek vysoké kvality jsou k dispozici za velmi výhodnou cenu. Skvělým bonusem je také to, že tento prodej vytváří pracovní místa v malých vesnicích silně postižených nezaměstnaností.

Překvapivě vysoký příjem pomáhá bývalým dětem Aranky Áncsánové, které byly ve státní péči, a jejich rodinám (v současné době existuje 75 rodin). Rozhlasový program uvádí den před otevřením nejnovějšího charitativního obchodu Vlaštovka (Fecske Adománybolt).

Reportáž uslyšíte na Prix Bohemia Radio!

Kdy: úterý 19. října 2021 | I. blok poslechového dne (9:30 12:30)
Kde: Umělecké centrum UP, Divadelní sál – 3. patro
Vstupné: zdarma na základě akreditace

Podívejte se na podrobný program poslechového dne.

Šetříme lesy, šetřete taky! Scénář dokumentu si stáhněte do svého mobilního telefonu.

ZÁKLADNÍ INFORMACE

Soutěžní kategorie: Reportáž
Název: Adományboltok a Tisza vidéken / Charitní obchody v regionu Tisza
Autor: Bea Kiss
Délka (v minutách): 9:55
Jazyk: maďarský
Vysíláno: MTVA / Maďarsko

 

Spustit audio