Světluška rozběhá Olomouc. Přidejte se k nočnímu běhu na podporu nevidomých

26. srpen 2021

Díky každoroční účasti běžců se za 9 let pořádání Nočních běhů pro Světlušku podařilo získat na pomoc nevidomým neuvěřitelných 18,5 milionů korun. Přispějte i vy malou částkou za startovné a užijte si jubilejní 10. ročník běhu s rozsvícenými čelovkami, který letos doplní program Prix Bohemia Radio.

Olomoucký Noční běh pro Světlušku startuje ve středu 20. října ve 20:00 od Atletického klubu v Bezručových sadech. Trať o délce 2,3 km nebo 4,6 km si můžete zaběhnout či projít, vzdálenost si navíc můžete vybrat až na startu. Těšit se můžete i na zábavný doprovodný program v podobě ohnivé show Jana Hlavsy, která bude probíhat od 18:30 a osmé hodiny večerní. Ve stejném termínu do Olomouce dorazí také Kavárna POTMĚ, která nabídne nejenom posezení nad dobrou kávou, ale také doprovodné poslechy k probíhajícímu festivalu Prix Bohemia Radio.

Startovní balíčky pro všechny

Účastníci Nočního běhu pro Světlušku v roce 2018.

Pro všechny běžce budou opět připravené startovní balíčky. Pokud se navíc registrujete včas, budete si moci vybrat k vaku na záda čelovku nebo sportovní čelenku. V obou variantách balíčků také najdete energetické občerstvení od Isostar.

Registrace na Noční běh pro Světlušku jsou k dispozici v síti GoOut.cz. Další informace o závodě naleznete zde.

Světluška pomáhá nevidomým k samostatnosti

Noční běh pro Světlušku patří k jedné z největších sportovních akcí na podporu lidí s hendikepem. Začátky sportovní akce pomáhající těžce zrakově postiženým přitom začaly výběhem tří kamarádů, kteří se rozhodli uspořádat s přáteli zážitkový noční charitativní běh pro Světlušku s čelovkami. „Jenže potom jsme dostali odvahu a plácli jsme si, že pozveme širokou veřejnost běžců. Kdo přijde, dá symbolické startovné, které v plné výši věnujeme Světlušce,“ vysvětluje kreativec David Podhola, který je spolu s Jakubem Herešem a Martinem Skálou jedním z otců Nočního běhu.

Noční běh pro Světlušku spolu s ČSOB Na Zdraví - Olomouc

„Nabídli jsme tedy projekt Nadačnímu fondu Českého rozhlasu. Nikdo nevěděl, do čeho jdeme a jaký úspěch vůbec akce bude mít. Všichni jsme tomu ale věřili. Po deseti letech je tady báječný seriál běhů po celé republice, který nám stále potvrzuje, že běhat ve tmě má milionový smysl, a to doslova,“ uzavírá David Podhola k letošnímu desetiletému výročí Nočního běhu. Ten od roku svého konání dokázal oslovit téměř 40 tisíc běžců, kteří zrakově postižené podpořili částkou 18,5 milionů korun.

autor: nwe
Spustit audio