Buchty a Vinohradská 12. Festival nabídne živé natáčení nejpopulárnějších podcastů Českého rozhlasu

26. únor 2020

Přiblížení novinek v oblasti podcastové tvorby, zahraniční host i živé natáčení dvou nejpopulárnějších podcastů Českého rozhlasu. První dubnový den bude na festivalu Prix Bohemia Radio patřit akci mujRozhlas Podcast Session.

V první části si dopřejeme malý výlet do historie rozhlasové tvorby. Archiv Českého rozhlasu sahá do 20. let 20. století a audia podobná podcastům se v něm najdou i výrazně dříve, než by to člověk čekal. Zahraniční host pak představí nejlepší praxi a podělí se o bohaté zkušenosti z oblasti natáčení, ale i moderování, výběru těch správných hostů a generování nápadů pro nové podcasty.

Druhá část pak už bude celá věnována podcastové praxi. Představíme zpravodajský podcast Vinohradská 12 s jeho moderátorkou Lenkou Kabrhelovou a společně oslavíme 1. narozeniny podcastu živým natáčením jednoho z dílů.

Diskuze s moderátory Radia Wave Zuzanou Fuksovou, Ivanou Veselkovou a Šimonem Holým na Prix Bohemia Radio v Olomouci

Následovat bude live natáčení podcastu Radia Wave Buchty s Ivanou Veselkovou a Zuzanou Fuksovou. Sofistikovaně neseriózní zábavný girl talk představí zajímavého hosta a zahrne ho do debaty o všem a o ničem, tak jak to mají moderátorky ve zvyku.

Pokud máte rádi podcasty nebo s jejich poslechem chcete začít, dorazte do Konviktu na mujRozhlas Podcast Session. Do světa podcastů se ponoříme ve středu 1. dubna od 16:30 do 19:00.

autoři: Anna Vošalíková , nwe
Spustit audio