Český rozhlas v prostředí hybridní televize. HbbTV aplikace umožňuje poslech pořadů živě i ze záznamu

20. únor 2020

HbbTV aplikace Českého rozhlasu rozšiřuje online distribuční mix o další platformu, která již je k dispozici ve většině českých domácností a umožňuje na ní pohodlný poslech stanic Českého rozhlasu živě i ze záznamu: chytrý televizor.

Jedná se o aplikaci pro hybridní televize ve standardu HbbTV, která je dostupná v distribuční platformě DVB-T 1 a 2 a dalších alternativních IPTV distribucích. Posluchač, který má svou chytrou televizi připojenou k internetu, si může na kanále Českého rozhlasu po stisknutí červeného tlačítka na ovladači vybrat jednu ze dvou HbbTV aplikací: vizuální rádio nebo audioarchiv.

Vizuální rádio umožňuje živý poslech doprovázený dalšími multimediálními prvky: informace o právě vysílaných pořadech, další program, fotky moderátorů, lišta se zpravodajstvím iRozhlas.cz a další. Audioarchiv slouží ke zpětnému poslechu záznamů pořadů jednotlivých stanic na vyžádání neboli „on demand“.

Design a grafická podoba aplikací vznikly interně v Nových médiích Českého rozhlasu, vývoj probíhal externě ve firmě Hybrid Company. Pro rok 2020 počítáme s jejich dalším rozvojem.

Poslechněte si debatu s tvůrci a členy odborné poroty!

Kdy: středa 14. října 2020 | 15:00 – 16:00
Jak: online stream na webu Prix Bohemia Radio

ZÁKLADNÍ INFORMACE

Soutěžní kategorie: Multimédia
Název: HbbTV aplikace Českého rozhlasu
Autor: Jan Misák, Aleš Vavřík, Hybrid Company s.r.o.
Produkce: Český rozhlas
Jazyk prezentace: anglický

autor: Hok
Spustit audio