Falling Tree Productions nabídne tři výjimečné britské podcasty

13. březen 2018

V pondělí, úterý i středu od šesti hodin večer představí produkční společnost Falling Tree Productions návštěvníkům festivalu tři podcasty z produkce Allana Halla.

Drama Pejka Malinovského Everything, Nothing, Harvey Keitel bude hledáním vnitřního klidu, obzvláště ve výjimečných situacích. Například v takových, kdy se ocitnete vedle velmi slavného herce, jakým je právě Harvey Keitel.

Druhý počin od stejného autora je Poetry Texas, kde se hlavní hrdina pokouší odhalit pocity a nálady obyvatel městečka, které se nachází nedaleko Dallasu. Třetici doplňuje dílo Katie Burningham Heel, Toe, Step, Together, ve kterém se můžete vžít do osudu lidí, kteří se sice setkají náhodou, avšak mají společnou vášeň, tanec.

„Zvolili jsme podcasty z této britské produkce zejména pro jejich originální a progresivní zpracování. Tvorba Falling Tree Productions je velmi úspěšná. Mezi její největší ocenění patří ceny z Prix Itálie, Prix Bohemia, Prix Europa, Third Coast International Audio Festival nebo Radio Academy Awards,“ zdůvodňuje výběr her Kristýna Kovářová, jedna z organizátorek akce.

Falling Tree Productions je přední světová rozhlasová produkční společnost, založená v roce 1998 Allanem Hallem, která vyrábí především fíčry a dokumenty pro Rádio BBC ve Velké Británii, Austrálii a mnoha dalších zemích. Téměř celá tvorba této společnosti funguje na platformě podcastů.

„Samotný zakladatel Allan Hall měl již před vznikem této produkční společnosti bohaté zkušenosti s rozhlasovou tvorbou, nyní se ale dočkáváme zcela pokrokových podcastů, které nás lehce vtáhnou do děje,“ dodává závěrem Kovářová.

Všechny podcasty budou ke slyšení v prostorách univerzitního rádia UP AIR v Uměleckém centru Univerzity Palackého.

autor: Lucie Kačerová
Spustit audio