Co všechno je rozhlasová tvorba? Zkuste si práci se zvukem na některém z workshopů

18. březen 2018

I v letošním roce nabízí festival Prix Bohemia Radio možnost zapojit se do workshopů a diskuzí o procesu rozhlasové tvorby. Kromě studentů mediálních oborů si může práci se zvukem vyzkoušet i široká veřejnost.

První veřejný workshop The Politics of Storytelling bude vést americká dokumentaristka Karen Werner. Téma vychází z její autorské tvorby, ve které se snaží o propojení politických a osobních sfér života.

Celý workshop bude probíhat v anglickém jazyce a navštívit jej můžete v úterý 20. března od 10:00 do 12:00 v coworkingovém centru Vault 42. Je veřejně přístupný, avšak pokud se jej chcete zúčastnit, je nutné se rezervovat na e-mailové adrese presspektivy@rozhlas.cz.

Čtvrteční odpolední program zahájí poslech výstupu workshopu, určeného pro studenty, Recording on Location. Hlavní roli budou hrát texty Olgy Havlové, které si účastníci rozdělí mezi sebe a následně je zdramatizují. Vedení celého workshopu se ujme rumunská režisérka, autorka a porotkyně Ilinca Stihi.

Poslední den festivalu nabízí možnost zúčastnit se třetího z workshopů Short Forms pod vedením švýcarského rozhlasového tvůrce a porotce Reta Otto. Ten má jako dramaturg a režisér na svém kontě téměř 100 rozhlasových her různých žánrů a formátů. Věnuje se především zpracování původních her od švýcarských autorů, speciálně psaných a hraných ve švýcarském dialektu.

Workshop začíná ve 13:30 ve Filmovém sále Uměleckého centra Univerzity Palackého.

 

autor: Vendula Sojková
Spustit audio