Dejte si rychlé rande s tvůrci Českého rozhlasu a ptejte se na to, co vás zajímá

14. březen 2018

Úterní festivalové odpoledne nabídne netradiční formát setkání rozhlasových tvůrců a posluchačů, a to od 17:00 hodin v Divadelním sále Uměleckého centra Univerzity Palackého

Speed dating se v posledních letech stal fenoménem v seznamování. Časově omezené rozhovory dvou cizích lidí tváří tvář, které trvají pouze několik minut, s cílem se o člověku dozvědět co nejvíce informací. Po zvukovém signálu se účastníci posouvají k další neznámé tváři.  

Tento zajímavý konferenční formát nabídne i úterní odpoledne v rámci doprovodného programu 34. ročníku mezinárodního festivalu rozhlasové tvorby Prix Bohemia Radio. „V tomto případě nejde ale o seznamování s cílem nalézt životního partnera, nýbrž o prolomení bariér mezi tvůrci z rozhlasu a posluchači,“ říká organizátorka akce Alena Lančová.

Při této příležitosti se u deseti malých konferenčních stolků potkají tvůrci z Českého rozhlasu s posluchači, kteří se během tří minut budou moci na cokoliv zeptat. Po třech minutách vždy zazvoní zvoneček a návštěvníci se u těchto stolečků vystřídají. „Vždy spolu budou komunikovat jeden tvůrce a jeden posluchač. V případě velkého zájmu mohou komunikovat s tvůrcem dvojice,“ dodává Lančová.

A s kým si budou posluchači moci užít krátké „rande“? „Z pozvaných hostů nám zatím účast přislíbil dokumentarista Dan Moravec, redaktoři Českého rozhlasu Jan Suchan, Ľubomír Smatana, Jan Kaliba, Jan Herget nebo slovesná dramaturgyně Tvůrčí skupiny drama a literatura Zuzana Drtinová Vojtíšková a další,“ upřesňuje Lančová.

Spustit audio