Kolegové mi říkají kecka. V mládí jsem chtěla být porodní asistentkou, říká herečka Lucie Polišenská

17. říjen 2023

Rodačka ze Šumperka, herečka Lucie Polišenská, byla hostem živého vysílání pořadu Větrník – Host ve studiu. Talk show navštívil i olomoucký rodák, herec Igor Bareš.

„Nemám to tak, že bych od malička chtěla být herečkou. Vždy jsem dělala naplno to, co mě bavilo, a to mě nakonec dostalo k herectví,“ otevřela svůj rozhovor známá herečka. Svůj vztah k divadlu si vypěstovala docházkou do šumperského dětského sboru Motýly, kam chodila do svých 17 let.

Lucie Polišenská je známá zejména díky rolím v předních českých seriálech, jako jsou Ohnivé kuře, Slunečná, Krejzovi nebo ZOO. Poodhalila ale, že se právě chystá dát si seriálovou pauzu. „Natáčet dlouhé seriály mě baví, ale čeho je moc toho je příliš. V ZOO budu končit, potřebuji si oddechnout,“ odpověděla na dotaz z publika. Jak skončí její postava Eliška Krásná, ale neprozradila. „To nevím, jestli vám můžu říct. Nechte se raději překvapit,“ komentovala se smíchem.

O fotky s Lucií Polišenskou byl zájem

Vysílání neplánovaně navštívil i olomoucký rodák, herec Igor Bareš. „S Igorem mám jednu zábavnou historku, odjakživa se mi říká kecka, už mi tak říkají i kolegové. Když jsme jednou hráli inscenaci tady s Igorem, tak se ke mně těsně před vystoupením přiklonil a zeptal se mě, proč mi říkají šlapko? Odvětila jsem, že mi neříkají šlapko, ale kecko,“ zmiňuje se smíchem herečka, když viděla v obecenstvu svého kolegu.

V rozhovoru zaznělo i to, co pro Lucii znamená herectví, jaká forma odpočinku jí vyhovuje nejvíce nebo jak člověk může najít lásku k sobě. Zmínila také, proč si myslí, že studium herectví a zdravotnictví k sobě má blíže, než by se mohlo zdát.

Všechny hosty a rozhovory z pořadu Větrník najdete i na webu Českého rozhlasu Olomouc nebo v podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Autor textu je členem studentské redakce Prix Bohemia Radio.

autoři: Zora Ježková , Martin Baran
Spustit audio