Úvodní slovo generálního ředitele Reného Zavorala k Prix Bohemia Radio

10. říjen 2022

Vážení návštěvníci, milí rozhlasáci,

vítám Vás na 38. ročníku Prix Bohemia Radio. Mezinárodní festival rozhlasové tvorby, který musíte slyšet, Vám nabídne čtyři dny toho nejlepšího z rozhlasové tvorby a také neopakovatelnou atmosféru hanácké metropole. Vedle poslechů soutěžních děl, divadelních představení a koncertů, bude festival opět místem, který nabídne mnoho příležitostí k zajímavým setkáním, přátelským debatám nebo odborným diskuzím. 

Tradičně bude každý jednotlivý den Prix Bohemia Radio patřit jednotlivým soutěžním kategoriím. V pondělí se můžete těšit na Dokument, v úterý na mezinárodní sekci Reportáž, ve středu na Drama a ve čtvrtek se nově představí kategorie Podcast, která reaguje na výrazný zájem o poslech i produkci podcastů, jež v posledních letech zaznamenáváme v českém prostředí.

Součástí festivalu bude ve spolupráci s Hereckou asociací udělení Ceny Thálie za nejlepší herecký výkon v rozhlasové hře a samozřejmě uvedení vybrané rozhlasové legendy do Síně slávy.

Přeji Vám všem příjemně strávený čas ve společnosti Českého rozhlasu, jeho tvůrců, spolupracovníků a hostů. Věřím, že pro Vás bude pobyt v Olomouci plný příjemných kulturních zážitků, zdrojem inspirace a obohacujících zkušeností.

René Zavoral

Spustit audio