Úvodní slovo generálního ředitele Reného Zavorala k Prix Bohemia Radio

13. říjen 2023

Vážení návštěvníci, milí rozhlasáci,

Český rozhlas v letošním roce, kdy slaví 100 let od svého vzniku, opět pořádá mezinárodní festival rozhlasové tvorby Prix Bohemia Radio. V pořadí 39. ročník nabídne návštěvníkům čtyřdenní soutěžní přehlídku toho nejlepšího z rozhlasové tvorby. Festival hostí krásné univerzitní město Olomouc a bude opět jedinečnou příležitostí jak k přátelským debatám, tak i k odborným akademickým diskuzím či neformálním setkáním.

Stejně jako v minulých letech bude každý jednotlivý den věnován určité kategorii. Pondělí bude patřit Dokumentu a slavnostnímu zahájení 39. ročníku Prix Bohemia Radio, jež proběhne v prostorách Českého rozhlasu Olomouc. Úterý bude patřit Reportáži, středa sekci Drama a čtvrtek druhým rokem populární kategorii Podcast.

Vedle odborné poroty v hlavní soutěži zasedne také studentská porota, která udělí Cenu studentů. I v letošním roce bude do Síně slávy uvedena rozhlasová osobnost a bude udělena Cena Thálie za nejlepší herecký výkon v rozhlasové hře.

Rád bych soutěžícím, porotcům, návštěvníkům a všem, kteří se na organizaci festivalu podílejí, popřál příjemně strávené dny v hanácké metropoli, která ve dnech od 16. do 19. října nabídne nejen to nejlepší z rozhlasové tvorby roku 2022, ale také neopakovatelnou tvůrčí atmosféru, kterou musíte zažít.

autor: mav
Spustit audio