Jazz Tibet Club ožije alternativní tvorbou v rámci Radio Wave Live Session

11. březen 2018

Čtvrtý díl olomoucké série koncertů progresivního Radia Wave své příznivce rozhodně nezklame ani při 34. ročníku festivalu Prix Bohemia Radio. Akce, která se uskuteční ve středu 21. března od 20:00 hodin, nabídne vystoupení tria Pris a uskupení Dukla.

„Neznáme vesmír, kde by se pozvánky do Olomouce, nota bene na večer našeho oblíbeného rádia, odmítaly. Fungujeme druhým rokem a v rámci koncertování na Moravě jsme zatím stihli jen Břeclav, Brno a Boskovice, takže se těšíme na možnost, zahrát si i ve městě, které nezačíná na písmeno „B,“ takto komentuje pozvání na Radio Wave Live Session uskupení Pris.

Dříve duo, dnes trio, které svou debutovou desku s názvem Naše večery, plnou kytar ve spojení s elektronikou a hlubokými texty, vydalo teprve začátkem tohoto roku. Pris mají v repertoáru především melancholické songy, které se pohybují na pomezí indie, elektroniky a folku.

„Olomouc máme rádi, takže to pro nás bude čest, přijet k vám už ve třech s bubeníkem Jonášem, a tím pádem i s obměněným a přezkoušeným materiálem. Po lednovém vydání naší první desky se soustředíme na nové písničky a v Jazz Tibet Clubu si plánujeme některé z nich premiérově vyzkoušet,“ dodávají Pris.

„Jsme dva kluci z Prahy, co doma skládají a nahrávají písničky o holkách, kamarádech a naší čtvrti,“ takhle se charakterizuje druhý projekt, který se ve středu na pódiu Jazz Tibet Clubu představí. Dukla je vinohradské duo ve složení Lukáš Vydra a Josef Hradílek. Při jejich poslechu se dočkáte dreampopu a melancholických textů, které jsou retrospektivou do životů těchto umělců.

„Jsme rádi, že nám Radio Wave nabídlo možnost zahrát si zrovna v Olomouci. Ještě jsme tu nikdy nevystupovali a jeden z nás tu má holku, a druhý ne. Takže se oba moc těšíme,“ dodávají k pozvání Vydra a Hradílek.

Dukla a Pris se na pódiu potkají už potřetí. „I když si obě kapely jedeme to svoje, sympaticky se to vyvažuje. Plakat i tancovat jde na oboje,“ doplňují závěrem Pris.

Radio Wave Live Session v průběhu roku přináší v sérii koncertů zajímavé hudební počiny, které se pohybují na domácí scéně. Projekt funguje v nejrůznějších klubech v Plzni, Brně i Praze. Koncerty jsou vždy zaznamenávány a každou sobotu večer vysílány v rámci pořadu Stage, který patří do produkce Radia Wave.

autor: Lucie Kačerová
Spustit audio

Související