Kovboj

14. srpen 2023

Nad krajinou svítí slunce, třešně dozrávají, léto otevírá svou náruč a českou krajinou jede na svém koni – kovboj. Jmenuje se Vláďa. Kouká na svět shora, ale ve skutečnosti na tom není právě nejlíp. Musí čelit svou nepřístupnou povahou nástrahám okolního světa, nebo je problém někde jinde? Víc možná prozradí jeho nerozlučný společník kůň Argus, bystrý a vtipný pozorovatel, který je na rozdíl od svého jezdce mimořádně sdílný…

Účinkují: Jiří Vyorálek (kovboj), Lukáš Hlavica (kůň), Natália Drabiščáková (manželka), Denisa Barešová (dcera), Václav Neužil (cyklista), Tomáš Karger a Václav Rašilov (kamarádi), Ivana Machalová (žena výčepního), Hynek Chmelař (podpantoflák), Gustav Hašek (Vietnamec), Miloš Mazal (dělník), Zdeněk Velen (indián), Lucie Trmíková (indiánka), Žofie Hánová (indiánská holka), Šimon Kučera (indiánský kluk), Lenka Zbranková (žena), Robert Mikluš (muž), Dana Reichová (obsluha u benzínky) a Barbora Sadílková (dítě)
Napsal: Petr Vodička
Dramaturgie: Klára Novotná
Zvuk: Jitka Špálová
Zvukové efekty: Petr Šplíchal
Hudba: Jakub Rataj
Režie: Petr Vodička
Premiéra: 14. 8. 2022

Kovbojové jsou tvrdí chlapi, co nikdy nepochybují, všechno vědí a nedělají chyby. A Vláďa sám by tak nikdy nepřiznal, že jede na koni bůhvíkam, protože už ho manželka měla zkrátka dost a poslala ho pryč. Jak obstojí jeho kovbojská čest tváří tvář samotě, prachu cest a nekonečným konzervám fazolí? Bude to zkouška trpělivosti i odvahy, protože česká kotlina je nebezpečný kraj, kde za lesem mohou číhat indiáni a nikdy nevíš, kdy budeš muset sáhnout po zbrani.

Komedii napsal Petr Vodička a natočil ji s Jiřím Vyorálkem a Lukášem Hlavicou v hlavních rolích.

Více o díle najdete ZDE.

Šetříme lesy, šetřete taky! Scénář si stáhněte do svého mobilního telefonu.

Drama uslyšíte na Prix Bohemia Radio!

Kdy: středa 18. října 2023 | 14:00 – 14:45
Kde: Umělecké centrum UP, Filmový sál – 3. patro
Vstupné: zdarma na základě akreditace.

Podívejte se na podrobný program poslechového dne.

Spustit audio