Multimediální projekty se oficiálně hlásí o slovo

25. říjen 2019

Nadcházející 36. ročník mezinárodního festivalu rozhlasové tvorby doplní vedle tří tradičních sekcí Drama, Dokument a Reportáž oficiální první ročník nové kategorie Multimédia. Loni se tato sekce návštěvníkům představila v pilotní podobě, v roce 2020 už to bude naostro. Jaká díla z této novodobé kategorie zaujala porotce v loňském roce, a co od ní můžeme očekávat?

Kategorie Multimédia se v rámci jubilejního 35. ročníku festivalu Prix Bohemia Radio objevila zcela poprvé. Její zařazení bylo odpovědí na aktuální výzvu, kterou pro mediální domy znamená multimedializace obsahu. Nová sekce je určena projektům, které neotřelým způsobem zpřístupňují konzumaci audia a posluchačům nabízí nejenom zvuk, ale také interakci.

Tématem loňského nultého ročníku soutěže bylo Audio letmým pohledem. Odborná porota poslala ze čtyř českých a šesti zahraničních děl sedm finalistů do hlavní soutěže. Na prvních třech příčkách se pak v této kategorii umístila dvě zahraniční a jedno české dílo, přičemž projekt The Industry si odnesl nezávisle na odborné také Cenu studentské poroty.

autor: mav
Spustit audio