Sleduj!

14. srpen 2023

ÁjTý a Bibi, #bestfriends, se společně vydaly na oslnivou cestu youtuberek. ÁjTý se stane nehoda, úraz. Bibi na ránu nefouká, ale plive. Přátelství je navíc. Přátelství končí. Zmizí jako reklama, když si zaplatíte premium. A skončí toho mnohem víc, a dřív, než to pořádně začne. Sleduj! Rozhlasová hra pro děti o manipulaci a světě influencerů.

Hrají: Anežka Šťastná, Antonie Rašilovová, Dan Kranich, Ondřej Jiráček, Darija Pavlovičová, Vojtěch Hrabák, Anita Krausová, Petr Vančura a další
Napsal: Tomáš Ráliš
Dramaturgie: Lenka Veverková
Zvukový mistr: Jonáš Rosůlek
Zvukový design: Miro Tóth
Režie: Ondřej Štefaňák
Premiéra: 22. 10. 2022

Drsný příběh ze světa influencerů vypráví o dvou kamarádkách, které mají slibně rozjetou kariéru na sociálních sítích. Sponzoři, spolupráce, fanoušci, reklamy. Jak to ale nakombinovat se školou a co teprve s kamarádstvím? Rýsuje se i velká spolupráce se slavnou firmou, když v tom přijde zvrat a začne jít do tuhého. Lajkovat, sledovat, streamovat, to všechno je ale může taky rychle převálcovat. Do cesty za vysněnou kariérou jim totiž vstoupí závist a podvod. Jak to dopadne s ÁjTý a Bibi a kdo je vlastně Like Fake?

Více o díle najdete ZDE.

Šetříme lesy, šetřete taky! Scénář si stáhněte do svého mobilního telefonu.

Drama uslyšíte na Prix Bohemia Radio!

Kdy: středa 18. října 2023 | 15:15 – 16:15
Kde: Umělecké centrum UP, Filmový sál – 3. patro
Vstupné: zdarma na základě akreditace

Podívejte se na podrobný program poslechového dne.

Spustit audio