Přihlašování na Prix Bohemia Radio 2022 je prodlouženo do června

21. březen 2022

V pořadí 38. ročník festivalu mezinárodní rozhlasové tvorby Prix Bohemia Radio bude přijímat přihlášky autorů rozhlasové a podcastové tvorby až do 6. června 2022. Autoři mohou přihlašovat svá díla v kategoriích Drama, Dokument či Podcast a v mezinárodní soutěžní sekci Reportáž.

Nadcházející ročník festivalu Prix Bohemia Radio se bude konat v termínu od 10. do 13. října 2022 v Olomouci. Tři dlouholeté soutěžní kategorie Dokument, Drama a Reportáž doplní nová kategorie Podcast, do které lze přihlásit pravidelné podcasty a podcastové kanály v českém jazyce, které byly publikovány v audio podobě prostřednictvím internetu v období od 1. ledna do 31. prosince 2021.

Díla nelze přihlásit do několika kategorií najednou. Lze však přihlásit podcastový kanál či sérii jako celek v kategorii Podcast a vybraný díl podcastu v příslušných žánrových kategoriích Drama, Dokument či Reportáž.

Přihlašování na Prix Bohemia Radio 2022

Autoři mohou do jednotlivých soutěžních sekcí přihlašovat svá díla prostřednictvím on-line formuláře na webu Prix Bohemia Radio, a to nově až do 6. června 2022. Každá kategorie bude hodnocena vlastní odbornou porotou v mezinárodním složení. Podmínky pro přihlašování soutěžních příspěvků do jednotlivých kategorií naleznete na webových stránkách festivalu.

Vítězky prvního místa v kategorii Multimédia - Katarzyna Michalak a Magdalena Świerczyńska-Dolot z Radia Lublin

Před samotnou hlavní soutěží provede porota předvýběr z přihlášených pořadů a doporučí díla do hlavní soutěže. Hodnocení děl v hlavní soutěži provádí porota tajným hlasováním po vyslechnutí soutěžních děl a zhlédnutí prezentací. V každé soutěžní kategorii budou uděleny tři hlavní ceny Prix Bohemia Radio.

Studentská porota opět zasedne

Hlavním centrem dění festivalu se opět stane Umělecké centrum Univerzity Palackého. Vrátí se i nezávislá studentská porota, která rozhodne o držitelích Cen studentů ze všech soutěžních kategorií bez ohledu na předvýběr kolegů z odborných porot.

Spustit audio